logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Здійснили похід І ступеня складності


Опубліковано Нд, 7 Травня 2017 в 13:53


       1 травня 2017 року учні 5-Б класу, вихованці гуртка «Пішохідний туризм», комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради у супроводі керівника Оношка Андрія Олександровича та вихователя Маляренка Івана Олександровича здійснили триденний похід І ступеня складності з   м. Василівки до м. Дніпрорудного Запорізької області, пройшовши 31 кілометр.

        Маршрут пролягав повз Каховське водосховище. Милувалися красою сіл Скельки та Маячки, що потопають в білім цвіті дерев та зеленім буйнотрав’ї. Побували маленькі туристи і на освяченому Іванівському джерелі Василівського району.

        Під час привалів розводили багаття, заварювали трав'яний чай, робили перекуси. А облаштувавши біваки, готували їжу в казані: борщ, кашу з тушкованим м’ясом (тушонкою), смажили сосиски.

        Туристичний похід І ступеня складності виявився не таким уже й складним. Діти познайомились з навколишнім середовищем, зміцнили своє здоров’я та навчились співпрацювати в колективі в природніх умовах.

        Мандрівникам із 5-Б класу подорож Запорізьким краєм стала незабутнім яскравим моментом у житті.