logo
Запорізька школа-інтернат "Козацький ліцей"

Здоров'я - цінність нашого життя!


Опубліковано Пт, 10 Лютого 2017 в 15:11


        Під гаслом «Здоров’я – найбільша цінність людини» проходив Місячник здорового способу життя у комунальному закладі «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради.

      У рамках Місячника було проведено багато різноманітних заходів, спрямованих на пропаганду бережливого ставлення до себе та свого здоров’я, формування в учнів поняття про цінність життя й здоров'я людини.

     Учні взяли активну участь в конкурсі малюнків та інформаційних бюлетенів на тему: «Я обираю здоровий спосіб життя». Кращі роботи були відзначені, а їх автори - нагороджені почесними грамотами.

     Великий агітаційний вплив на вихованців навчального закладу мали театралізовані замальовки від учнів 6-11 класів на тему: «Крок до здоров’я». Учні окрім того, що розкрили свої акторські здібності, демонструючи таланти до декламації, пісні, танцю, мистецтва перевтілення, поділились корисною важливою інформацією щодо правил особистої гігієни, правильного харчування, активного відпочинку, згубного впливу шкідливих звичок (тютюнопаління, вживання алкоголю, наркотиків) на організм людини, закликаючи до здорового способу життя.

     Вчителем Дерновою Аліною Олександрівною та вихователем 4-А класу Безкоровайною Маргаритою Григорівною для учнів 2-4 класів було організовано та проведено спортивне свято «Мама, тато, я- спортивна сім’я!» із залученням до участі у заході батьків. Малюки мали чудову нагоду не тільки позмагатися і показати свою силу, спритність, рухливість, увагу, а й пригадали та повторили вітаміни, основні правила здорового способу життя. Мами зі збірних команд учасників змагань «М’ячики», «Титани» та «Блискавки» приготували та презентували страви із корисних продуктів: вівсянки, горіхів, яблук, меду тощо.

     Перемогу здобула команда «М’ячики». Було дуже весело, драйвово і цікаво.

     Насправді, здоровий спосіб життя – це набагато глибше поняття, це стиль життя і мислення. Гадаємо, що кожен школяр зрозумів, що для того, щоб бути здоровим, потрібно регулярно та цілеспрямовано дотримуватись і виконувати прості правила:

  • підтримувати свої м’язи в тонусі (ранкова зарядка, заняття спортом);
  • вживання корисної їжі (за порадами японців: «… їжа повинна бути усіх кольорів веселки»);
  • дбати не лише про фізичне, а й психологічне здоров’я (спілкуватися тільки з хорошими, добрими, щирими, активними й цілеспрямованими людьми);
  • відмовитись від шкідливих звичок.

Бажаємо усім гармонійного розвитку та продуктивної праці. Будьте здорові! Бережіть себе!